81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami.
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA.
JADŁOSPIS
Poniedziałek 16.12.24
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica ze spichrza
10 g Sałata /papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Kapuśniak z ziemniakami /woda, kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól/
150 g Makaron świdry z warzywami i sosem pomidorowym / makaron świdry kolorowy, cukinia, pieczarki, marchew, pietruszka, por, cebula, pulpa pomidorowa, olej Kujawski, przyprawa włoska /
150 ml Kompot wieloowocowy b/c (1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko sojowe
1 porcja Rogal maślany z masłem i miodem ( 1, 7 )
Wtorek 17.12.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Ser żółty
10 g Sałata / ogórek kiszony ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcza
Obiad: 250 ml Zupa pomidorowa z makaronem kulka /woda, koncentrat pomidorowy, marchew,
pietruszka, seler, por, makaron kulka, śmietana 12 %, pietruszka zielona, liść
laurowy, lubczyk, sól /
80 g Kotlet mielony drobiowy z masłem i pietruszką zieloną / pierś z kurczaka, masło,
bułka tarta, jajka, pietruszka zielona, olej Kujawski, przyprawa do kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki czerwonej z jogurtem
naturalnym Zott
150 ml Kompot z owoców leśnych (1, 3, 7, 9) Podwieczorek:150 g Kisiel cytrynowy na gęsto
½ Banan ( 7 )
Środa 18.12.24
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Szynka konserwowa
10 g Sałata/ ogórek świeży/szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Mus owocowy Kubuś
Obiad: 250 ml Krem z białych warzyw z grzankami /woda, ziemniaki, kalafior, seler, por,
pietruszka, por, grzanki pszenne, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, sól /
150 g Kopytka ze szpinakiem / ziemniaki, mąka, szpinak, mąka ziemniaczana, jajka,
masło /
50 g Surówka z marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym Zott
150 ml Kompot wieloowocowy b/c ( 1, 3, 9 )
Podwieczorek:250 Płatki zbożowe z mlekiem / mleko, płatki corn flakes, płatki miodowe, płatki
czekoladowe ( 1, 7 )
Czwartek 19.12.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c / mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką
10 g Sałata /pomidor /szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa jarzynowa z ziemniakami /woda, ziemniaki, kalafior, marchew, seler,
pietruszka, fasolka zielona, por, śmietana 12 %, ziele angielskie, lubczyk, liść
laurowy, sól/
80 g Gulasz drobiowy /filet z piersi indyka, mąka, olej Kujawski, przyprawa do kurczaka
100 g Kasza pęczak
50 g Fasolka zielona gotowana
150 ml Kompot z owoców leśnych (1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 g Jogurt naturalny z granolą owocową ( 1, 7 )
Piątek 20.12.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem
10 g Sałata /rzodkiewka/szczypior(1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Mandarynka
Obiad: 250 ml Barszcz czerwony z ziemniakami /woda, buraki, ziemniaki, seler, marchew,
pietruszka, por, śmietana 12 %, cytryna, czosnek, liść laurowy, lubczyk,
ziele angielskie, sól /
80 g Ryba panierowana / filet z dorsza z/s, jajka, bułka tarta, olej Kujawski,
przypraw do ryby /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z kapusty kiszonej z marchewką
150 ml Herbata miętowa ( 1,4,7,9 )
Podwieczorek:150 ml Herbata owocowa
1 porcja Pierniki w czekoladzie z nadzieniem ( 1 )
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16