81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami.
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE.
JADŁOSPIS
Poniedziałek 17.02.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica ze spichrza
10 g Sałata /pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Melon
Obiad: 250 ml Zupa ogórkowa z ziemniakami /woda, ogórek kiszony, ziemniaki,
marchew, seler, pietruszka, śmietana 12 %, por, iść laurowy, lubczyk,
ziele angielskie, sól /
150 g Ryż z warzywami i sosem pomidorowym / ryż biały, pulpa pomidorowa,
cukinia, pieczarki, marchew, seler, pietruszka, olej Kujawski, przyprawy /
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c ( 1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko gotowane
1 porcja Rogal maślany z masłem ( 1, 7 )
Wtorek 18.02.25
Śniadanie: 250 ml Zupa mleczna z zacierką /mleko, mąka, jajka, miód /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Dżem brzoskwiniowy 100 % b/c
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa pomidorowa z makaronem /woda, marchew, seler, pietruszka, por,
koncentrat pomidorowy, śmietana 12 %, makaron gwiazdka, liść laurowy,
lubczyk, ziele angielskie, sól /
80 g Kotlet z piersi indyka / filet z piersi indyka, jajka, bułka tarta, olej Kujawski,
przyprawa do kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Mizeria z jogurtem naturalnym Zott
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 g Kisiel wiśniowy na gęsto
1 porcja Banan ( 1, 7 )
Środa 19.02.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
1 szt Pasta z kurczaka z pomidorami suszonymi
10 g Sałata/ papryka czerwona/szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad: 250 ml Zupa ziemniaczana /woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por,
czosnek, majeranek, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, sól /
150 g Łazanki z mięsem i kapustą / makaron łazanki, szynka b/k, łopatka b/k,
kapusta kiszona, kapusta biała świeża, cebula, olej Kujawski /
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Jogurt naturalny Zott z owocami suszonymi, pestkami słonecznika,
płatkami owsianymi /
Czwartek 20.02.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa neapolitanka /woda, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler,
ser żółty, makaron nitka, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
80 g Bioderko pieczone / bioderko z kurczaka, olej Kujawski, przyprawa do kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Fasolka zielona gotowana
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Herbata owocowa
1 porcja Ciasto ze śliwkami / wypiek własny / ( 1 ,7 )
Piątek 21.02.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
10 g Sałata / pomidor/ szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa ryżowa / woda, marchew, seler, pietruszka, por, ryż, lubczyk,
ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Ryba panierowana / filet z dorsza ze skórą, bułka tarta, jajka, olej Kujawski,
przyprawa do ryby /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka
Podwieczorek: 150 ml Mleko gotowane
1 op Cripsy z jabłka 100 % naturalne b/c ( 7 )
81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16