81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
JADŁOSPIS
Poniedziałek 21.10.24
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy
z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica ze spichrza
10 g Sałata /pomidor/ szczypior ( 1,7)
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Brzoskwinia
Obiad: 250 ml Zupa ziemniaczana /woda, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, pietruszka zielona, przyprawy, sól/
150 g Placki z jabłkiem /mąka, jabłka, jajka, mleko, cukier waniliowy, olej/
150 ml Kompot wieloowocowy b/c (1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek: 150 ml Mleko owsiane
1 porcja Kanapki z pastą z awokado i pomidorami suszonymi (1,7 )
Wtorek 22.10.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy
z dynią/
10 g Masło
10 g Ser żółty Gouda
10 g Sałata /papryka czerwona/szczypior ( 1, 7
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Gruszka
Obiad: 250 ml Barszcz czerwony z ziemniakami /woda, buraki, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, por, śmietana, cytryna, czosnek, majeranek, przyprawy, sól/
80 g Gulasz wieprzowy /szynka b/k, łopatka b/k, woda, mąka, cebula, olej, przyprawy /
100 g Kasza gryczana
50 g Ogórek kiszony
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c ( 1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 g Budyń waniliowy z musem z truskawek b/c
Środa 23.10.24
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy
z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica drobiowa
10 g Sałata /ogórek małosolny(1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa jarzynowa z ziemniakami /woda, kalafior świeży, fasolka zielona, marchew,
pietruszka, seler, ziemniaki, por, śmietana, przyprawy, pietruszka zielona, sól/
150 g Ryż biały z mięsem i warzywami i sosem pomidorowym / ryż, szynka b/k, łopatka b/k, cukinia, papryka czerwona, pieczarki, marchew, seler, por, passata pomidorowa , przyprawy/
150 ml Kompot wieloowocowy b/c (1, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Jogurt naturalny z płatkami owsianymi, morelą suszoną i pestkami słonecznika
( 7 )
Czwartek 24.10.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy
z dynią/
10 g Masło
10 g Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Śliwka
Obiad: 250 ml Zupa pomidorowa z makaronem /woda, makaron kulka, marchew, seler, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy, śmietana, pietruszka zielona,przyprawy, sól /
80 g Kotlet schabowy / schab b/k, jajka, bułka tarta, olej, przyprawy/
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Fasolka zielona gotowana
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c (1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Mleko gotowane
1 porcja Ciastka owsiane
Piątek 25.10.24
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku /mleko, kakao/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy
z dynią/
10 g Masło
10 g Jajko gotowane
10 g Sałata /pomidor/szczypiorek (1, 3, 7)
II Śniadanie: 120 g Mus warzywny
Obiad: 250 ml Zupa kaszkowa /woda, kasza manna, marchew, seler, pietruszka, por, przyprawy, pietruszka zielona, sól/
80 g Kotlet z ryby /filet z dorsza, jajka, bułka tarta, cebula, olej, przyprawy/
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka
150 ml Herbata miętowa (1, 3, 4, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Ryż z musem z jabłek
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE.
81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16