81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA
JADŁOSPIS
Poniedziałek 22.12.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Krakowska drobiowa
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Banan
Obiad: 250 ml Krupnik z ziemniakami /woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, seler,
pietruszka, sól, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Naleśniki z twarogiem/marmoladą / mąka, mąka kukurydziana, jajka, mleko,
jogurt naturalny Zott, twaróg biały, marmolada różana, olej Kujawski /
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 g Herbata owocowa
1 porcja Bułka paryska z masłem i pastą z marchwi, sera żółtego z czosnkiem
Wtorek 23.12.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Ser żółty
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior ( 1, 3, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa kaszkowa /woda, marchew, kasza manna, seler, pietruszka, por,
liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól /
80 g Pulpet w sosie koperkowym /szynka b/k, łopatka b/k, mąka, mąka ziemniaczana,
jajka, marchew, pietruszka, cebula, śmietana 12 %, olej Kujawski /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Marchewka mini gotowana
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 3 , 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Jogurt naturalny Zott z owocami suszonymi i płatkami owsianymi
Poniedziałek 29.12.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Szynka gotowana
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 120 g Mus warzywny
Obiad: 250 ml Kapuśniak z ziemniakami /woda, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler,
pietruszka, sól, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Placki z jabłkiem / mąka, mąka kukurydziana, jajka, mleko, jabłka,
jogurt naturalny Zott, olej Kujawski, cukier waniliowy, proszek do pieczenia /
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek: 150 g Jogurt naturalny Zott z owocami suszonymi, płatkami owsianymi
Wtorek 30.12.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Dżem brzoskwiniowy 100 %
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad: 250 ml Zupa z brokuł z ryżem /woda, brokuł, marchew, pietruszka, seler, por,
śmietana 12 %, lubczyk, sól, ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Kotlet schabowy / schab b/k, jajka, bułka tarta, olej Kujawski, przyprawa do mięs
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Fasolka zielona gotowana
150 ml Herbata owocowa ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Budyń waniliowy z musem z truskawek
Środa 31.12.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Serek almette śmietankowy
10 g Sałata/ogórek kiszony ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa ziemniaczana /woda, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek
lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól /
150 g Makaron kolorowy z warzywami i sosem pomidorowym /makaron świdry,
papryka czerwona, marchew, seler, pietruszka, cukinia, pulpa pomidorowa,
olej Kujawski, przyprawa włoska /
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 4 , 3 , 7, 9)
Podwieczorek:200 ml Sok pomarańczowy 100 %
1 porcja Pierniki nadziewane ( 1 , 7 )
Piątek 02.01.26
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Ser żółty Gouda
10 g Sałata/papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 100 g mus warzywny
Obiad: 250 ml Zupa jarzynowa z ziemniakami /woda, ziemniaki, marchew, seler, kalafior,
fasolka, groszek zielony, pietruszka, sól, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Ryż gotowany na mleku z jabłkami
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek: 150 ml Sok Kubuś marchew/banan/jabłko
1 porcja Chrupki kukurydziane

81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16