81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA
JADŁOSPIS
Poniedziałek 10.11.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Ser żółty Gouda
10 g Sałata/papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Marchew
Obiad: 250 ml Zupa ziemniaczana /woda, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, czosnek,
lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Placki z jabłkiem / jabłka, mąka, jajka, olej Kujawski, proszek do pieczenia,
cukier waniliowy/
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Sok Kubuś marchew/banan/jabłko
1 porcja Wafle ryżowe naturalne ( 7 )
Środa 12.11.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Krakowska drobiowa
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 3, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Gruszka
Obiad: 250 ml Zupa grochowa z ziemniakami /woda, groch łuskany, ziemniaki, marchew, seler,
pietruszka, por, czosnek, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól /
150 g Makaron kolorowy z warzywami i sosem pomidorowym / makaron świdry
kolorowy, pulpa pomidorowa, cukinia, pieczarki, papryka czerwona, marchew
pietruszka, por, cebula, olej Kujawski, przyprawa włoska /
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:115 g Jogurt owocowy
1 porcja Ciastka zbożowe z morelą ( 1 , 7 )
Czwartek 13.11.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad: 250 ml Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną /woda, marchew, pietruszka, kalafior,
brokuł, fasolka zielona, seler, por, lubczyk, sól, ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Pulpet w sosie koperkowym / szynka b/k, łopatka b/k, jajka, bułka pszenna,
mąka, mąka ziemniaczana, koper, śmietana 12 %, przyprawa do mielonego /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z buraków i jabłka
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Kisiel cytrynowy na gęsto
1 porcja Banan
Piątek 31.10.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Jajko gotowane
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Melon
Obiad: 250 ml Zupa ryżowa /woda, marchew, seler, pietruszka, por, ryż,
lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól /
80 g Ryba panierowana / filet z dorsza z/s, jajka, bułka tarta, olej Kujawski
przyprawa do ryby /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z białej kapusty, marchwi, jabłka
150 ml Herbata miętowa (1, 4 , 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 g Kasza manna na mleku z musem malinowym

81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16