81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami.
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA.
JADŁOSPIS
Poniedziałek 20.01.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica ze spichrza
10 g Sałata /papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Melon
Obiad: 250 ml Kapuśniak z ziemniakami /woda, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew,
seler, pietruszka, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól /
150 g Ryż z warzywami i sosem pomidorowym / ryż , pulpa pomidorowa, cukinia,
pieczarki, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, olej Kujawski, curry /
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c ( 1, 7, 9)
Podwieczorek:1 szt Serek Danio waniliowy
1 porcja Chrupki kukurydziane ( 1, 7 )
Wtorek 21.01.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Serek śmietankowy Almette
10 g Sałata / pomidor/ szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad: 250 ml Zupa selerowa z kluseczkami /woda, seler, marchew, pietruszka, por, mąka,
jajka, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól /
80 g Pulpet w sosie koperkowym / szynka b/k, łopatka b/k, jajka, woda, marchew, por,
pietruszka, koper, mąka, śmietana 12 %, przyprawa do mielonego /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Fasolka zielona gotowana
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3, 7, 9) Podwieczorek:250 ml Kisiel wiśniowy na gęsto
½ Banan
Środa 22.01.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Szynka gotowana
10 g Sałata/ ogórek świeży /szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Barszcz z ziemniakami /woda, buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka,
seler, śmietana 12 %, czosnek, cytryna, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy,
sól /
150 g Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym/ makaron nitka, pulpa pomidorowa,
szynka b/k, łopatka b/k, cebula, olej Kujawski, przyprawa włoska /
150 ml Kompot z owoców leśnych b/c( 1, 3, 9 )
Podwieczorek:1 szt Sok Pomarańczowy Tymbark 100%
1 op Jabłka crispy 100 %
Czwartek 22.01.25
Śniadanie: 250 ml Owsianka z owocami suszonymi /mleko, płatki owsiane, żurawina suszona,
rodzynki, śliwka suszona, siemię lniane, miód /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Dżem truskawkowy
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem /woda, szczaw, marchew, pietruszka, seler,
jajka, ryż, por, śmietana 12 %, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
80 g Bioderko z kurczaka pieczone / bioderka z kurczaka, olej Kujawski, przyprawa do
kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z marchwi, jabłka i ananasa z jogurtem naturalnym Zott
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek: 150 ml Mleko gotowane
1 porcja Ciastka zbożowe ( 1, 7 )
Piątek 23.01.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i awokado
10 g Sałata / pomidor/ szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Mandarynka
Obiad: 250 ml Zupa kaszkowa /woda, kasza manna, marchew, pietruszka, seler, por
lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
80 g Kotlet z ryby / filet z dorsza b/s, jajka, bułka tarta, cebula, olej Kujawski ,
przyprawa do ryby /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka
150 ml Herbata miętowa (1, 3 , 4, 7, 9)
Podwieczorek: 250 ml Płatki zbożowe z mlekiem / mleko, płatki corn flakes, płatki miodowe, kulki
kulki czekoladowe
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16