81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA
JADŁOSPIS
Poniedziałek 17.11.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica drobiowa
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Mandarynka
Obiad: 250 ml Kapuśniak z ziemniakami /woda, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler,
pietruszka, por, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Makaron z twarogiem i truskawkami / makaron kokardka, twaróg biały,
truskawki, jogurt naturalny/
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko gotowane
1 porcja Bułka grahamka z masłem i pastą z marchwi, sera żółtego i czosnku ( 1 , 7 )
Wtorek 18.11.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Serek śmietankowy Almette
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa selerowa z kluseczkami /woda, marchew, pietruszka, seler, por,
mąka, jajka, śmietana 12 %, lubczyk, sól, ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Gołąbki inaczej w sosie pomidorowym / szynka b/k, łopatka b/k, jajka, cebula,
kapusta biała, przyprawa do mięsa mielonego /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Ogórek kiszony
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 ml Jogurt naturalny Zott z płatkami owsianymi, pestkami słonecznika, żurawiną
suszoną, rodzynkami, morelami suszonymi ( 1 , 7 )
Środa 19.11.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Szynka gotowana
10 g Sałata/papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Gruszka
Obiad: 250 ml Barszcz czerwony z ziemniakami /woda, ziemniaki, buraki, marchew, seler,
pietruszka, por, śmietana 12 %, cytryna czosnek, lubczyk, ziele angielskie, sól /
150 g Pierogi ruskie z masłem
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:250 ml Płatki zbożowe z mlekiem / mleko 2 %, płatki corn flakes, płatki Cheerios,
płatki Nestle Chocco /
Czwartek 20.11.25
Śniadanie: 250 ml Zupa mleczna z zacierką / mleko 2 %, mąka , jajka, miód /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Dżem truskawkowy 100 %
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Śliwka
Obiad: 250 ml Zupa pomidorowa z makaronem /woda, marchew, pietruszka, seler, koncentrat
pomidorowy, makaron kulka, śmietana 12 %, por, lubczyk, ziele angielskie, liść
laurowy, pietruszka natka /
80 g Bioderko pieczone / bioderko z kurczaka, olej Kujawski, przyprawa do kurczaka
pieczonego /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Marchewka gotowana mini
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 7, 9 )
Podwieczorek: 150 ml Sok Kubuś truskawka
1 porcja Biszkopty Petitki b/c
Piątek 21.11.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Pasta jajeczna z awokado
10 g Sałata/pomidor/szczypiorek( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa ryżowa /woda, marchew, pietruszka, seler, ryż, por, pietruszka natka
lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Kotlet z ryby / filet z dorsza b/s, jajka, bułka tarta, cebula, olej Kujawski,
przyprawa do ryby /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z selera z białą rzodkwią i jogurtem naturalnym Zott
150 ml Herbata miętowa ( 1, 3, 4, 7, 9 )
Podwieczorek: 130 ml Jogurt Danon owocowy do picia
1 porcja Wafle ryżowe naturalne

81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16