Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

 

LISTA ALERGENÓW
 
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w
odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
 
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie , pistacje , orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE

POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA

 

JADŁOSPIS

 

Poniedziałek 27.10.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią
10 g Masło
10 g Parówka gotowana
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Żurek z ziemniakami /woda, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka
zakwas, śmietana 12 %, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie 
150 g Makaron z truskawkami i twarogiem / makaron kokardka, twaróg biały, truskawka
jogurt naturalny Zott, cukier waniliowy
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko gotowane
1 op Cripsy z jabłka naturalne/banan ( 7 )

 

Wtorek 28.10.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Pasta z soczewicy czerwonej z pomidorami suszonymi
10 g Sałata/papryka czerwona/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Gruszka
Obiad: 250 ml Zupa pomidorowa z kluseczkami /woda, marchew, pietruszka, seler,
koncentrat pomidorowy, mąka, jajka, śmietana 12 %,
ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Kotlet schabowy / schab b/k, jajka, bułka tarta, olej Kujawski, przyprawa
do mięsa /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Mizeria z jogurtem naturalnym Zott
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:100 g Mus jabłko/burak/truskawka
1 porcja Wafle ryżowe naturalne ( 7 )


Środa 29.10.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka

60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Krakowska drobiowa
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 3, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Śliwka
Obiad: 250 ml Zupa fasolowa z ziemniakami /woda, fasola Jaś, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól /
150 g Pierogi ruskie z masłem
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:115 g Jogurt pitny owocowy
1 porcja Ciastka zbożowe z morelą ( 1 , 7 )

 

Czwartek 30.10.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
10 g Sałata/ogórek kiszony ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Rosół z makaronem /woda,kurczak świeży,makaron nitka,marchew, pietruszka,
seler, por, cebula, lubczyk, sól, ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Kurczak w potrawce / kurczak świeży, mąka, śmietana 12 %, przyprawa do
kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki czerwonej z jogurtem
naturalnym Zott /
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Kisiel wiśniowy na gęsto
1 porcja Pomarańcze

 

Piątek 31.10.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/

60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Jajko gotowane
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Melon
Obiad: 250 ml Zupa ryżowa /woda, marchew, seler, pietruszka, por, ryż,
lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól /
80 g Ryba w jarzynach / filet z dorsza z/s, jajka, bułka tarta, marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy , por, cebula, olej Kujawski,
przyprawa do ryby
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Ogórek kiszony
150 ml Herbata miętowa (1, 4 , 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Sok Kubuś marchew/banan/jabłko
1 porcja Biszkopty Petitki b/c

Data dodania: 2024-06-18 14:24:49
Data edycji: 2025-10-26 07:34:27
Ilość wyświetleń: 5774
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej