81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE
POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA
JADŁOSPIS
Poniedziałek 08.12.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Polędwica z indyka
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Zupa grochowa z ziemniakami /woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, seler,
pietruszka, sól, czosnek, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /
150 g Placki ziemniaczane z sosem jogurtowym / ziemniaki, mąka, jajka, cebula,
Jogurt naturalny Zott, olej Kujawski, czosnek, koper świeży/
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 g Jogur pitny owocowy
1 porcja Biszkopty Petitki b/c
Wtorek 09.12.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
10 g Sałata/ogórek świeży/szczypior ( 1, 3, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad: 250 ml Zupa ogórkowa z ziemniakami /woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew,
seler, pietruszka, por, śmietana 12 %, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól
80 g Strogonow /schab b/k, ogórek kiszony, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy
cebula, olej Kujawski /
100 g Ryż biały
50 g Marchewka mini gotowana
150 ml Kompot wieloowocowy ( 1, 7, 9 )
Podwieczorek:150 g Kisiel cytrynowy na gęsto
1 porcja Banan ( 1 , 7 )
Środa 10.12.25
Śniadanie: 150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka /
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Szynka gotowana
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Jabłko
Obiad: 250 ml Krem z kalafiora z grzankami /woda, ziemniaki, kalafior, marchew, seler,
pietruszka, grzanki pszenne, por, lubczyk, ziele angielskie, sól /
150 g Spaghetti z mięsem i sosem / makaron nitka, szynka b/k, łopatka b/k, pulpa
Pomidorowa, olej Kujawski, przyprawa włoska /
150 ml Kompot wieloowocowy (1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko gotowane
1 porcja Pierniczki nadziewane ( 1 , 7 )
Czwartek 11.12.25
Śniadanie: 250 ml Owsianka z owocami suszonymi / mleko 2 %, płatki owsiane, żurawina,
rodzynki, śliwka suszona, siemię lniane, miód /
60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Dżem brzoskwiniowy 100 %
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Seler naciowy/marchew
Obiad: 250 ml Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną /woda, brokuł, marchew, pietruszka,
fasolka zielona, seler, kalafior, kasza jaglana, śmietana 12 %, por, lubczyk, sól,
ziele angielskie, liść laurowy /
80 g Bioderko pieczone / bioderka z kurczaka, olej Kujawski, przyprawa do kurczaka /
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z selera, żurawiny z jogurtem naturalnym Zott
150 ml Herbata owocowa ( 1, 3, 7, 9 )
Podwieczorek:150 ml Sok Kubuś marchew/banan/jabłko
1 porcja Chrupki kukurydziane
Piątek 12.12.25
Śniadanie: 150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb
razowy z dynią/
10 g Masło
10 g Jajko gotowane
10 g Sałata/pomidor/szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Mandarynka
Obiad: 250 ml Zupa koperkowa z kluseczkami /woda, marchew, seler, pietruszka, por, mąka
jajka, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól /
80 g Paluszki rybne
100 g Ziemniaki z koperkiem
50 g Surówka z ogórka kiszonego, jabłka, groszku zielonego z jogurtem naturalnym
Zott
150 ml Herbata miętowa (1, 4 , 3 , 7, 9)
Podwieczorek:150 g Jogurt naturalny z granolą zbożową z malinami ( 1 , 7 )

81-558 Gdynia Orłowo
ul. Miodowa 16