Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

 

 LISTA ALERGENÓW
 
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
 
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały , orzechy laskowe, orzechy włoskie , nerkowce , orzechy pekan , orzechy brazylijskie , pistacje , orzechy makadamie lub orzechy Queensland i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne


W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami


ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE


POSZCZEGÓLNE SKŁADNIKI POTRAW DOSTĘPNE SĄ U INTENDENTA

 

JADŁOSPIS


Poniedziałek 14.04.25     

 
 Śniadanie:   150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka/
         60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb                     razowy z dynią/ 
         10 g Masło
         10 g Polędwica ze spichrza 
         10 g Sałata/ pomidor/ szczypior ( 1, 7 )
II Śniadanie:  1 porcja 80 g Jabłko
Obiad:            250 ml Neapolitanka z makaronem /woda, marchew, seler,  pietruszka, por,
                                  ser żółty, kapusta świeża, liść laurowy, lubczyk,  ziele angielskie, sól /
                       150 g Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo-ziołowym  / ziemniak, jajka, 
                                 mąka, jogurt naturalny Zott, olej Kujawski, czosnek, koper /
                       150 ml Kompot z owoców leśnych  b/c   ( 1, 3, 7, 9)
Podwieczorek:150 ml Mleko gotowane
                        1 porcja Rogal maślany z masłem i miodem ( 1, 7 )
 
Wtorek 15.04.25       


 Śniadanie:   150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
         60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb                     razowy z dynią/ 
         10 g Masło
         10 g Serek śmietankowy Almette
         10 g Sałata/ ogórek świeży/rzodkiewka/szczypior
II Śniadanie:  1 porcja 80 g Melon
Obiad:            250 ml Zupa ziemniaczana /woda, ziemniaki, marchew,  pietruszka, seler
                                 czosnek,  lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie /                          
                       80 g Pieczeń rzymska / szynka b/k, łopatka b/k, jajka, mąka, mąka ziemniaczana
                                bułka tarta, olej Kujawski, przyprawa do mielonego /
                       100 g Kasza bulgur 
                        50 g Surówka z buraków i jabłka
                       150 ml Kompot wieloowocowy         (1, 7, 9) 
                                                                         Podwieczorek:150 g Budyń czekoladowy b/c z musem z truskawek
                                  

 


Środa 16.04.25  


                  Śniadanie:   150 ml Kawa zbożowa na mleku b/c /mleko, kawa Inka  /
         60 g Pieczywo mieszane /chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb                      razowy z dynią/ 
         10 g Masło
         10 g Pasta z kurczaka z pomidorami suszonymi
         10 g Sałata/ papryka czerwona/szczypior 
II Śniadanie:  1 porcja 80 g Jabłko
Obiad:            250 ml Fasolowa z ziemniakami  /woda, ziemniaki, marchew, fasola Jaś,
                                   pietruszka, seler, por, majeranek, czosnek, lubczyk, sól,
                                   ziele angielskie, liść  laurowy /
                       150 g Makaron z kurczakiem ze szpinakiem / makaron kokardka, pierś z kurczaka,
                                 szpinak, cebula, por, olej Kujawski , przyprawa włoska /
Podwieczorek:150 g Serek Danio waniliowy
                        1 porcja Chrupki kukurydziane  ( 7 )
                        
                     
 Czwartek 17.04.25


Śniadanie:  150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
       60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb                     razowy z dynią/ 
       10 g  Masło
       10 g Ser żółty Gouda
       10 g Sałata/ pomidor/szczypior
II Śniadanie: 1 porcja 80 g Pomarańcze
Obiad:           250 ml Zupa brokułowa z ryżem  /woda, brokuły, marchew,  seler,  pietruszka
                                  ryż, por, iść laurowy,  lubczyk, ziele angielskie, sól /  
                      80 g  Kotlet schabowy / schab b/k, jajka, bułka arta, olej Kujawski, przyprawa do 
                               pieczeni /
                      100 g Ziemniaki z koperkiem
                       50 g Mizeria z jogurtem naturalnym Zott 
                      150 ml Kompot wieloowocowy        (1, 3, 7, 9)           
Podwieczorek:150 g Kisiel wiśniowy na gęsto
                        1 porcja Banan  ( 1 )
                   
                                   
                        
    Piątek 18.04.25
Śniadanie:   150 ml Kakao na mleku b/c /mleko, kakao decomorreno/
         60 g Pieczywo mieszane/chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, chleb                     razowy z dynią/ 
         10 g Masło
         10 g Jajko gotowane
         10 g Sałata / ogórek kiszony    ( 1, 7 )
II Śniadanie:  1 porcja 80 g Jabłko
Obiad:            250 ml Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną  / woda, kalafior, fasolka, marchew, seler, 
                                 pietruszka, por, kasza jaglana, śmietana 12%,  lubczyk, ziele angielskie, liść 
                                 laurowy /
                       80 g Paluszki rybne / paluszki rybne z dorsza, olej Kujawski /
                       100 g Ziemniaki z koperkiem 
                        50 g Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka 
                       150 ml Herbata miętowa  ( 1, 3, 4, 7, 9 )
Podwieczorek: 150 ml Sok Kubuś marchew/banan/jabłko
                       1 porcja Biszkopty Petitki b/c

 

 

 

Data dodania: 2024-06-18 14:24:49
Data edycji: 2025-04-14 10:01:17
Ilość wyświetleń: 3433
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej